Courgettes met gorgonzola…

 Er zijn op dit moment prachtige kleine courgettes te koop. Jong, vers, goedkoop ook nog, en je kunt ze op allerlei manieren klaarmaken. Paul heeft nog niet zo’n behoefte aan vlees, dus aten we vandaag deze kleine courgettes. Een prima onderdeel van een vegetarische maaltijd.

Voor twee personen:

  • twee kleine courgettes
  • een beetje olijfolie
  • 1 flinke teen verse knoflook
  • 1 eetlepel versgehakte platte peterselie
  • 75 gram gorgonzola in kleine stukjes gebrokkeld
  • peper en zout
  • 2 eetlepels broodkruim

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en blancheer ze een paar minuten in gezouten, kokend water. Neem ze uit het water en laat ze even afkoelen en uitlekken. Schep dan met een kleine lepel wat vruchtvlees uit de courgette. Zorg dat er nog een mooie bodem over is.

Verwarm de olijfolie en bak daarin de knoflook even zachtjes aan. Voeg de peterselie erbij en laat die ook meesmoren. Hak het vruchtvlees uit de courgettes heel fijn en voeg bij de saus. Dan de stukjes gorgonzola erbij doen. Roer op een heel zacht vuurtje tot de gorgonzola gesmolten is. Eventueel wat versgemalen peper toevoegen. Nog even goed mengen tot je een mooie puree hebt.

 Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en vul ze met het kaas/courgette/knoflook/peterseliemengsel. Bestrooi met wat broodkruim en zet de schaal 20 minuten in de oven.

Erbij een paar nieuwe aardappeltjes in de schil gekookt.

En toe, een kopje espresso, met een lekkere bonbon!

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *