SPAGHETTI MET TROMPETTE DE LA MORT…

Het was vandaag warm, te warm om ook maar iets te ondernemen. Vanmorgen ging het allemaal nog wel en had ik plannen gemaakt wat te koken, maar naarmate de dag vorderde werd het gewoon te heet voor mij. Vanmiddag was het hier 38 graden in de schaduw!!! Ik heb een stapel boeken in  de bibliotheek geleend en heb vanmiddag gewoon in de huiskamer (daar is het koel) lekker zitten lezen. Ik denk af en toe wel aan de mensen die  moeten werken, en vooral, de mensen die ‘s nachts werken en overdag moeten slapen! Alle nachtdiensten, sterkte!

Ik had zo’n idee om maar een pizza te halen, tot de Jongste Bediende op bezoek kwam en vertelde dat onze pizzaleveranciers allemaal naar Italie zijn, de hele familie Enzo is op vakantie naar Oma. Er zat dus niets anders op dan toch maar wat te koken; spaghetti met spekjes en paddestoelen en een tomatensalade.

Ik had gisteren wat teveel trompette de la mort geweekt (in een schaaltje in het weekvocht in de koelkast bewaard), die heb ik vandaag gebruikt.

Pasta met trompette de la mort;

een handvol gedroogde trompette de la mort (geweekt, en gooi het weekwater niet weg)

beetje olijfolie of boter

100 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes gesneden

2 teentjes knoflook fijngesnipperd

1/4 room

een handje vol fijngehakte platte peterselie, peper en zout.

pasta.

Bak het spek aan en voeg de knoflook toe. Heel even laten smoren en dan de paddestoelen erbij doen. (Het vocht er eerst uit knijpen.) Alles goed omroeren en de room erbij doen. Peper en zout toevoegen en even door laten stoven. Kook intussen de pasta beetgaar. Giet de pasta af, schik de pasta en de saus  in een platte schaal en strooi er nog wat versgehakte platte peterselie over. (Voeg eventueel wat gekookte ham in plakjes toe voor de vleesliefhebbers)

Wij aten er een eenvoudige tomatensalade bij.(tomaten, olijfolie, basilicum, plakjes mozarella, peper en zeezout)

Espresso toe, maar vandaag in bevroren vorm: Granita…

Daarna kwam Heer Skukhorzel persoonlijk op bezoek en moesten we veel bijpraten. Heer Skukhorzel bracht ook eitjes mee van zijn kippen. Dit keer zelfs twee eieren van Marans kippen. Die leggen donkerbruine eieren met bijzondere eigenschappen, maar daarover morgen meer…

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *