WINE BLOGGING WEDNESDAY…

 

 

De bedoeling, lezer, is dat jij je ook enige moeite getroost in het kader van  Wine Blogging Wednesday. En geloof me, het is geen straf. Integendeel! Het is lollig om samen wijnen te proeven, te vergelijken, te drinken. Het noopt je je smaak te scherpen, je gezichtveld te verbreden. En de ervaring leert dat na een paar glazen het gesprek vanzelf toch weer afdwaalt naar al die belangrijke zaken die zich altijd al aandienden wanneer je zat te drinken, zodat er dus eigenlijk niks nieuws onder de zon is. Buiten dat bouw je ongemerkt een wijnarchiefje op zodat je de volgende keer in de supermarkt niet eindeloos hoeft te dubben voor het schap, maar gericht aan kunt schaffen wat je bij die bepaalde maaltijd of bij die bepaalde gelegenheid nodig hebt.

Je kunt je verhaal kwijt op het weblog van Mariëlla Beukers, op dat van Ed Starren of dat van Cuno van ‘t Hoff. Of op het Ministerie, desnoods in de vorm van een gastcollum. Schroom je niet, niemand zal je afrekenen op vermeende onkunde of amateurisme. Je hoeft geen “kenner” te zijn om iets waardevols over je smaak te zeggen. Doe er je voordeel mee en laat anderen profiteren van jouw oordeel. Voor de aflevering van deze maand ben je te laat. Maar volgende week woensdag verschijnt er een nieuwe editie: Nieuwe Ronde, Nieuwe Kansen!

©  paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *