COURGETTE…

Ik schreef het tijdje geleden al, we hebben één courgetteplant. Gekocht met de bedoeling de bloemen te vullen. Helaas bloeien er niet genoeg bloemen tegelijk om een gerecht mee te maken. En toen ging ik ook nog even op vakantie! Resultaat; we hebben nu al 3 courgettes! Nu ze toch groeien zal ik ze maar zo snel mogelijk plukken, kleine exemplaren zijn het lekkerste. Eén eten we zelf de andere twee deel ik uit. Wat een oogst van zo’n klein plantje!!! Als we volgende week op vakantie zijn zullen De Jongste Bediende en zijn Vrouw vaak courgette moeten eten. Ik zal een morgen paar recepten in voren schrijven.

Vanavond een ovenschoteltje met courgette uit eigen tuin.

1 courgette in blokjes gesneden

1 ui en 2 teentjes knoflook fijngesnipperd 75 gram spek in blokjes gesneden

10 kerstomaatjes (of een half blikje)

al dente gekookte, korte, stevige pasta

Parmezaanse kaas, peper zout en voor de liefhebbers een spaans pepertje in fijne reepjes gesneden.

Bak de stukjes spek, ui en knoflook in wat olie even aan.

Doe er de courgette bij en roer even om en om. Dan de tomaatjes toevoegen en heel kort meebakken.

Kook intussen de pasta al dente. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel voorzichtig door de pasta. Schep het geheel in een ovenschaal, strooi er wat Parmezaanse kaas over en zet de schotel 5 minuten onder de gril van de oven tot de kaas gesmolten is.
Wij aten er een schnitsel bij van de Sumiranvarkens, even door een losgeklopt ei en dan door de bloem wentelen. Frituren in olie en opdienen met wat salieblaadjes.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *