Pasta met tonijn en tomatensaus…

spaghetti tonijn

Het lijkt er even op dat het toch weer goed komt met het digitale zandpad. Even afwachten of ik dit stukje ook echt kan plaatsen. Een kleine test dus, anders heb ik weer alles voor niets geschreven. (dat is me deze week al een paar keer overkomen.)(gelukt!)

Moeilijk om twee keer hetzelfde stukje te schrijven maar toch maaar hetzelfde recept beschrijven: Pasta met tonijn en tomatensaus. Ideaal eten op een camping, zeker als je bijna niets meer in huis (of tent/caravan) hebt. Meestal doen we vóór Paul weer naar Nederland vertrekt samen even flink inkopen. Dit keer kwam dat er door omstandigheden niet van en moest ik dus maar wat improviseren met wat er nog in de voorraadkast was. Nu hebben we door de jaren heen hier wel geleerd een slimme voorraad aan te leggen voor onverwachte omstandigheden, de dichtstbijzijnde winkel is 6 kilometer en daar verkopen ze benzine(!) vers brood, wat concerven en drank. Dat is dus alleen voor noodgevallen. De eerste supermarché is zo’n 20 kilometer verderop.

Op voorraad dus altijd: spaghetti, blikken tomaat, een paar blikjes tonijn, blikjes met bonen, een pot met gedroogde linzen, wat kruiden, peper en zout, koffie en witte wijn. Voor Hond Max staat er altijd een blik met brokken en een blikje vlees. Een paar uien en een bol knoflook had ik ook nog, meer dan genoeg voor een prima maaltijd.

  • voor twee personen:
  • 1 kleine ui, 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje tonijn
  • 1 blik tomaten
  • wat olijfolie
  • peper en zout
  • eventueel verse basilicum

Verwarm de olie en bak daarin de ui en knoflook even aan. Bak, als je dat hebt ook een paar stukjes ham of spek mee. Voeg de tomaten erbij en laat even inkoken. Kruid met peper en zout. Kook intussen de spaghetti beetgaar. Voeg de tonijn bij de tomatensaus en schep de spaghetti door de saus.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Please follow and like us:

One thought on “Pasta met tonijn en tomatensaus…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *