GRANITA DI CAFFÉ…

Ik heb het gisteren beloofd, het recept van Granita. Het is inmiddels flink afgekoeld maar voor de volgende warme dagen toch een heerlijk tussendoortje en, zie vorig artikel, waar koffie niet allemaal goed voor is!

 

3 dl zeer sterke espresso, suiker naar smaak. 2 dl slagroom, suiker naar smaak.

 

Zet hele sterke espresso en los de suiker op in de nog warme koffie. Laat afkoelen en giet de espresso in een ijsblokjes vorm. Maak de blokjes niet dikker dan 1 cm.

 

Laat de koffieblokjes bevriezen.( kan gewoon in het vriesvak) Klop de slagroom met wat suiker stijf.

 

Leg de bevroren blokjes in de keukenmachine (met metalen blad), of maal ze met de staafmixer, tot fijne kristallen.

 

Verdeel het koffie-ijs over 6 glazen en schep de slagroom erop. Serveer direct.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *