JE MOET WAT…

rose 005
Vanochtend besloot ik even naar de Grote Stad te gaan. De Hemavestiging in ons dorp is klein en voert dien ten gevolge geen wijncollectie. We zouden vandaag Le Passée Authentique proeven ten behoeve van Wine Blogging Wednesday. Het kwam me wel goed uit want ik diende de kaasvoorraad aan te vullen. Daarvoor alleen al is een bezoek aan Helmond onontbeerlijk. Ik kocht een stuk Comté, mijn absolute favoriet. En verder een Brie de Meaux en een geitenkaasje van rauwe melk uit St. Astier.

De Hemawinkel in de Veestraat was overvol van mensen en herrie. De rosé was in de reclame, en de wijn waar ik voor kwam hadden ze niet. Ook nooit gehad, werd mij verzekerd.

Tja, daar stond ik dan. Ik wist wat ik wilde, maar dat was er niet. En al het andere in de roséschappen zei me niets.

Gelukkig stonden de supermarktwijngidsen van Klei en Duiynker broederlijk naast elkaar, ten gerieve van de verwarde klant. Een aardige service. Ik vond erin terug dat de Rosé Huiswijn van de Hema voor heel weinig geld heel veel te bieden heeft. Dus dat maar geprobeerd.

En ja hoor, het klopte. De wijn is licht, met een heerlijk zuur. Fris en redelijk vol. Je proeft hem nog een hele tijd na. Niet een grote tafelwijn, maar een prettig wegdrinkende sloeberwijn voor op je terras. En die ook geschikt is bij een stevig gerecht. Wij zullen hem vanavond drinken bij gegrilde tonijn, dat moet passen. De prijs is nog geen drie euro, en je krijgt nú nog eens 20 % extra korting. Halen dus…. De eerlijkheid gebiedt te vertellen dat Ellen helemaal niet zo van de wijn is geporteerd

Je moet wat…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *