KIP IN RIESLINGSAUS…

Koop een mooie biologische, scharrel, of andere fatsoenlijke kip. Verder 30 cl droge Riesling, 30 cl room, 2 fijngesneden sjalotten, 2 platgedrukte teentjes knoflook, 250 gram champignons (in partjes gesneden), een handvol gedroogd eekhoorntjesbrood, 30 minuten voorgeweekt in lauw water boter (of een mengsel van olijfolie en boter), bloem, gehakte peterselie, zout, peper.

Verdeel de kip in 8 stukken en bestuif ze met bloem, peper en zout. Laat de boter warm worden en bak de kipdelen aan alle kanten lichtbruin. Haal de kip uit de pan en bak nu de ui, knoflook en champignons licht aan.Voeg de geweekte paddestoelen toe en bestuif het geheel met wat bloem. Blus af met de Riesling, roer alles goed om, giet er de room bij en laat het mengsel even doorpruttelen. Doe de kipdelen weer terug in de pan en laat het gerecht zo nog 40 minuten stoven (afhankelijk van het soort kip). Of schik alles in een ovenschaal en zet de schaal 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Bestrooi voor het opdienen met fijngehakte peterselie.

We aten er sperzieboontjes bij en gebakken aardappeltjes.   Vandaag geen kaas toe maar aardbeien met geklopte room. En espresso. Voor ons is een hele kip te veel. Ik heb een gedeelte van de kip gebruikt om bouillon van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *