BIEFSTUK MET WIJNSAUS…

Vandaag ging er van alles mis. Een vervelende hoge gasrekening, knellende schoenen, vergeten vlees uit de diepvries te leggen en ga zo maar door. Weinig inspiratie om een lekkere maaltijd te verzinnen. Dus maar even snel een paar boodschappen gedaan; een entrecôte. (Alweer? Ik zei het al, weinig inspiratie.) Een krop Romeinse sla, room. Daar moet toch iets mee te maken zijn. De dragon in de tuin begint inmiddels flink te groeien en ik wilde daarmee een mooie saus maken. In de diepvries heb ik altijd bouillon van kip en rund op voorraad, een goede basis voor een dragon / roomsaus. Bleek de bouillon geen kip of rund, maar ingevroren rodewijnsaus.

De entrecôte gegrild. Een salade gemaakt met sla, ui, tomaat, pijnpitjes krulletjes parmezaanse kaas en een milde dressing. Een paar aardappeltjes erbij. De saus maar afgemaakt met een flinke scheut rode wijn, wat dragon, en even flink in laten koken. Stukje kaas toe, vandaag een roodschimmel abdijkaas; Koningslander. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *