DE CACTUS SUPERMARKT….

Ook Ans en Hijn hadden een voorspoedige reis en arriveerden rond elf uur.
De volgende dag moest er natuurlijk hevig gewinkeld worden. Onze favoriete supermarkt, gigantisch groot, is de Cactus in het overdekte winkelcentrum Belle Etoile.
We starten met een broodje Krustenschinken. Heerlijk gegrilde ham op een knapperig broodje. Slim om met een goed gevulde maag te gaan winkelen! In de hal staan bankjes en het is een genot om al etend de mensen te bekijken, en natuurlijk in de boodschappenwagentjes te gluren. Op de foto boven gegrilde Schweinehacksen.

Bij de bakker prachtige paastaarten en versierde eieren. Mooie cake ook. Paaslam.
We kopen twee Holzofen broden. Een mooi vast volkorenbrood.
Vervolgens gaan we in de eigenlijke supermarkt voor de ‘gewone’ boodschappen.
Koffie, thee, frisdrank, Orval bier, vuilniszakken, olijfollie, knoflook, uien, groente.
Hijn zal deze avond koken; spaghetti met ruccola, kleine tomaatjes en verse Parmezaanse kaas.
We kopen dus een lading blikjes pommedorini, kleine tomaatjes in blik. Een heel smakelijke soort. Bij mijn weten in Nederland niet te koop.

 

Ik schreef pas al over de waterkers, dit is een prima manier om waterkers te verkopen. De bosjes liggen in een bak met water en worden constant besproeid.

 

Andere opmerkelijke groenten Pissenlits blancs, of wat we hier molsla noemen. Het zakje op de foto kost € 3,99. Groente is vrij duur in Luxemburg. En dit is zelf makkelijk te telen; op jong blad van de Paardenbloem leg je een stuk zwart plastic, na ongeveer een week kun je oogsten. Gratis! Een lekkere licht bittere saladegroente. Ik zal later deze week nauwkeurig beschrijven hoe je deze groente zelf kunt telen. (Geleerd van onze Luxemburgs/Italiaanse buurvrouw op de camping.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *