Gestoofd kalfsvlees….

kalf 007
Al een beetje lenteachtig recept vandaag. 1 kilo kalfvlees in kleine stukjes gesneden, olijfolie, 1 ui en 2 teentjes knoflook fijngesneden, 2 wortels ( bospeen of andere kleine wortels, geen winterwortel), 1 laurierblad, rozemarijn, peper, zout, bouillon, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 doosje grotchampignons (wat gedroogd eekhoorntjesbrood), 4 eetlepels doperwtjes (liefst vers, maar diepvries kan ook), een halve citroen in stukjes, 2 eetlepels gehakte basilicum.

Het vlees in de olie aanbraden, de ui en knoflook toevoegen en even mee laten bakken. De wortels schillen, in stukjes van 2 centimeter snijden en bij het vlees doen. Afblussen met een scheutje witte wijn. De bouillon toevoegen en de kruiden en de tomatenpuree. Laat de schotel zo 1 ½ uur zachtjes stoven. Voeg eventueel tussendoor bouillon toe, het vlees moet helemaal bedekt zijn. Bak de champignons in een aparte pan en voeg ze bij het vlees. Doe de erwtjes en de citroen erbij en stoof zachtjes verder tot de erwtjes gaar zijn. Roer er dan nog de basilicum door.

Wij aten er riccioli bij, een ronde pasta die mooi saus opneemt. Een stukje kaas toe. En espresso.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *