Het Witte Goud…

Het Witte Goud. Zo wordt in Limburg, maar ook bij ons in Zuidoost Brabant, sinds jaar en dag de asperge liefdevol genoemd. Ed, van de Wijnerij,¬†vermeldde enige dagen terug dat hij de eerste gegeten had. Hij kocht ze in de supermarkt, maar ze waren afkomstig van plaatselijke producenten. We waren stik jaloers! Enkele lokale telefonades leverden het volgende op: Boer van der Heijden (grootse kwaliteit) schat de eerste verkoopbare oogst op 12 april. Onze vaste leverancier echter, boer van Dinther (ook grootse kwaliteit), had gisteren (laatste dag van maart) zijn eerste anderhalve kilo gestoken. Hij heeft verwarmde bedden, vandaar. Enig onderhandelen leverde op dat het Ministerie a.s. woensdag de eerste asperges op het log zal presenteren. Vanochtend in alle vroegte ging ik even langs bij de AH om de hoek. Kwestie van ontbijtklare broodjes. En, verdomd, daar lagen ze in het groenteschap, de verse asperges. Weliswaar zo dik als honkbalknuppels, maar toch… Hoe was het mogelijk? Bij nadere beschouwing bleek het om allochtonen te gaan. Ze kwamen uit Peru! Het Ministerie heeft geen aandrang ze te proeven.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *