PAARDENSTOOF…

Toen ik gisteren inkopen deed voor mijn assiette zag ik bij Slagerij Snijders (de Proist) prachtig paardenvlees liggen. Van huis uit zijn het paardenslagers bij de Proist. Ze doen dat intussen niet meer, maar het paardenvlees (ook het rookvlees) dat ze aanbieden is altijd van topkwaliteit. Ik kocht een kilo paardenstoofvlees. Het recept is voor 4 personen.

1 kilo paardenstoofvlees, 4 eetlepels olijfolie, 50 gram spekjes, 2 uien, 2 tenen knoflook, 2 tomaten, 2 eetlepels pepertjes uit “t zuur (potje), 2 blaadjes laurier, 1 tak rozemarijn, 1 flinke scheut rode wijn, 1 flinke hand versgehakte bladpeterselie, 1 dessertlepel crème fraiche (per bord), zout naar smaak.

Laat de uien in de olijfolie glazig worden. Dan de spekjes erbij en de grof gehakte knoflook. Voeg het vlees toe en laat het op een hoog vuur het aanbakken. Zet dan de pan op een lager vuur en voeg de in blokjes gesneden tomaten toe en de kruiderij. Scheut wijn erbij en zouten. Op een laag vuurtje het vlees in 2 uur gaar laten sudderen. Bij het opdienen een lepeltje crème fraiche over het vlees, het is niet noodzakelijk maar oh, zo lekker. En natuurlijk afmaken met versgehakte bladpeterselie.

We aten er in de schil gekookte aardappeltjes bij (lenteaardappeltjes uit Mallorca) en broccolipuree. We dronken die wijn van Torres. Een overrijp Epoisseskaasje als toetje en daarna espresso. Als aperitief een voortreffelijk glas donker Croybier.

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *