SLA MET EEN KLUITJE….

Vanmorgen op de markt in Helmond gekocht; een krop sla mét kluit. Het verschijnsel kerstboom met kluit kennen we al, maar deze sla is nog lang niet overal te krijgen. De kropjes worden met wortelkluitje uitgestoken en verpakt in een plastic open puntzakje. Dus zonder allerlei schimmeldodende middelen of chloor. Zet de sla thuis in een bloempotje en je hebt er dagen plezier van. Ziet er leuk uit, verlept niet en blijft smakelijk. Je kunt er gewoon een gedeelte afplukken. Koop twee soorten en je hebt je eigen gemengde sla. Wij kopen ze bij onze vaste groentehandelaar op de markt. Deze sla is geteeld in Belgie en komt van de Mechelse veiling onder de naam Flandria. Op het zakje staat te lezen; “milieubewuste teelt”. Dit is eikenbladsla maar er zijn nog meer soorten.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *