Koolsalade en rundvlees in rode wijn……

koolsalade
Vanavond rundvlees, gestoofd in rode wijn met champignons, ui, knoflook, en een kneepje tomatenpuree. Rustig laten stoven op een zacht vuurtje. We aten er koolsalade bij. Een klein wit kooltje fijn snijden en even in kokend water blancheren. Afspoelen onder koud water en goed uit laten lekken. Een flinke ui in hele dunne ringen snijden en een tomaatje in partjes. Hak wat basilicum, peterselie en wat selderie fijn en schep alles door de kool. Doe er ook nog een eetlepel kappertjes bij. Maak een dressing van een eetlepel citroensap, twee lepels olijfolie, peper en zeezout en meng dit door de salade.

Wij aten er rijst bij. Een stukje Trappistenkaas toe. En espresso.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *