FIJNPROEVER (?) KLAAGT; MINDER KOFFIE IN SENSEO…

Zoals elke dag vanmorgen een heerlijk kopje koffie gezet in het kleine Meliorpotje. (Zie log 21 december 2005.) Ik doe er dan net zoveel koffie in als ik zelf wil. Dat is niet meer zo gewoon. Voor de senseodrinkers bepaalt Douwe Egberts de hoeveelheid koffie. Ik vind die senseokoffie toch al helemaal niet smaken, maar nu lees ik vanmorgen in de krant dat Douwe Egberts zomaar 0,3 gram minder koffie in de pads doet. Koffiedrinkers hebben geklaagd en wat bleek; al sinds mei vorig jaar bespaart Douwe Egberts op de koffie. Nu lijkt 0,3 gram bijna niets. Maar als je bedenkt dat Douwe Egberts per week 35 miljoen koffiepads produceert voor de Nederlandse markt, levert ze dat toch een besparing op van 10.000 kilo koffie. De prijs van de pads is gewoon omhoog gegaan in die tijd! Het verminderen van de hoeveelheid koffie moet absoluut niet gezien worden als bezuininging, aldus Douwe Egberts. Het heeft te maken met standarisering van het productieproces! Schandalig! Gewoon oplichterij. Wie niet meer uitgeknepen wil worden door Douwe Egberts, koop Eerlijk Koffie, dan worden er ook geen koffieboeren uitgeknepen!!!

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *