KONIJN IN TOMATENSAUS…

Vanavond eindelijk weer een beetje tijd over. Konijn gemaakt met tomaat en artisjokkenhartjes. Konijnenbouten. Beetje boter, 4 chilipepers (kleine gedroogde), 1 flinke ui in grove stukken, een teentje knoflook gesnipperd, 3 flinke rijpe tomaten in stukjes gesneden, een flinke handvol verse kruiden; tijm, rozemarijn, peterselie, selderij fijngehakt, 4 artisjokkenharten doormidden gesneden, scheutje witte wijn, zout, peper.

De konijnenbouten lichtbruin braden, de ui en knoflook erbij doen en even meebakken. De tomaten en de kruiden toevoegen, even meesmoren en een scheutje witte wijn erbij doen. De pan op een zacht pitje zetten en zo ongeveer een uurtje stoven. Even voor het einde van de gaartijd nog wat verse gehakte kruiden en de artisjokkenharten erbij doen. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes laten garen. Afmaken met peper en zout.

Wij aten vandaag vooraf een plakje zalm met rucolla en fijngesneden ui. Bij het konijn wat pasta en een salade van kropsla. Toe een stukje kaas. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *