LAMSVLEES…

Na al het gediscussieer over die zwezeriken hebben we honger gekregen. De diepvries moet eens leeg. Ik weet niet hoe dat bij anderen is, maar hier blijven vaak van die onbestemde kleine porties liggen. Soms vind ik dat we dan maar weer eens een “ruim-de diepvries-op-dag ” moeten houden. Vandaag is zo’n dag! Beetje lamsgehakt, paar lamskarbonaadjes, half zakje doperwtjes en uit de koelkast nog van gisteren een paar gekookte aardappelen, dat waren de gegevens voor vandaag. Het lamsgehakt kruiden met knoflook, koriander, basilicum, peterselie, peper, zout, beetje tomatenpuree. Vorm er platte balletjes van en bak ze ( 15 minuten) in de olijfolie. (De rest van de balletjes is voor morgen, als Paul thuiskomt.) De aardappeltjes langzaam bruin bakken. Bij de doperwtjes nog een ui, knoflook en een paar artisjokkenhartjes en een halve paprika. Dat wordt dan een mooie ratatouille. Ui in stukken, teentje knoflook erbij en bakken in olijfolie. ( als er geen kinderen mee-eten doe ik ook 4 kleine gedroogde pepertjes in de olie.) De paprika’s erbij en even meebakken. Dan het vuur laag en de artisjokken en de erwtjes toevoegen. Nog even doorwarmen en bestrooien met peterselie. De lamskarbonaadjes gewoon even snel bakken. We dronken er een glas Barbera bij en we aten een stukje kaas toe. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *