GRIEKSE COURGETTES….

Eenvoudig, smakelijk en niet al te veel werk. Het recept komt uit Griekenland en het gaat als volgt: 350 gram gehakt,1 middelgrote courgette, halve rode paprika, 2 champignons, 4 eetlepels gemalen kaas, 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel gehakte peterselie, paprikapoeder, peper en zout.

Snijd de paprika en de champignons in kleine stukjes. Meng ze samen met de gesnipperde knoflook en fijngehakte peterselie door het gehakt. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Snijd de courgette doormidden en hol haar uit tot ongeveer 1 centimeter van de schil. Verdeel het gehakt over de twee helften van de courgette en leg ze in ovenschotel. Bestrooi ze met de kaas en dek de schotel af. Verwarm de oven voor op 200 graden en gaar de courgettes gedurende 25 minuten. Daarna nog eens 10 minuten zonder deksel (of folie) om de kaas mooi bruin te laten worden. Klaar.

We aten er een salade bij met kaas en zwarte olijven. En verder pasta met een eenvoudige tomatensaus. Het nagerecht was de blauwschimmelkaas van Koningslander. Daarna espresso en een chocolaatje. We dronken Retsina (appellation traditionelle zegt het etiket) van een wijnhuis uit Tessaloniki. Geen jaartal, geen verdere informatie. Het kon ermee door. Op de foto de courgettes vóór ze in de oven gingen.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *