SNEL ETEN (SPAGHETTI EN SALADE, ‘N BEETJE SIMPEL)…

De Chef van het Ministerie stort zich in het nachtleven van de Grote Stad. Ze wordt daarbij vergezeld door de Vriendin van de Jongste Bediende, de Overbuuv en háár Jongste Bediende. Ze beginnen vroeg, zo rond acht uur, dus op het Ministerie is er weinig tijd voor rustig tafelen. Snelle hap: Olie en een ui in de pan, knoflook erbij. Na even volgt een forse tomaat. Alles op smaak gebracht met oregano en een gedroogd pepertje. Begint het allemaal mooi te glanzen, dan het gehakt erbij en flink doorbakken. Is het gehakt bruin dan kan de massa even stoven. Voldoende vocht krijg je door wat tomatenpassata toe te voegen. Hoe langer het stooft, hoe fijner de smaak, maar het kan ook onmiddellijk gegeten worden. Op smaak brengen met zout en eventueel wat peper. Pasta koken in ruim water (gezouten), afgieten en opdienen. Vers geraspte Parmakaas en de maaltijd is klaar.

Daarbij simpele salade met kropsla, ringetjes ui en schaafjes Parma. Een beetje truffelolie maakt het af. Moeierziel alleen, maar met veel smaak, heb ik daarna een stukje Epoisse en een geitenkaasje genuttigd. Espresso en een stukje chocolade toe. Ik dronk een Barbera uit Alba. De Chef niet, die moet nog de hele avond…

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *