SUCADELAPJES…

Vanavond laat gegeten, ik schreef er al over in het vorig log. We aten sucadelapjes met spruitjes en aardappelpuree. (Ik maak dit soort stoofgerechten altijd in grotere hoeveelheden, voor bijvoorbeeld twee dagen, of lunch voor de volgende dag.) Gestoofde sucadelapjes; ongeveer 750 gram sucadelapjes, lepel olijfolie, klontje boter, 1 grote ui, halve winterwortel, 1 tomaat, flinke scheut volle rode wijn, 4 kruidnagelen, beetje thijm, peper, zout, laurierblad.

De olie verhitten, de boter erin en het vlees snel aan beide kanten aanbraden. De ui erbij doen en even meebakken, dan de tomaat en de in stukjes gesneden wortel toevoegen en alles even laten smoren. De wijn erbij en de kruiden. Even doorwarmen en de stoofpot zo heel zachtjes ongeveer 2 1/2 uur laten stoven. Opdienen in een mooie vuurvaste schaal, met eventueel, een lepel créme fraiche. Een eenvoudige rode Bordeaux doet het er goed bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *