SPRUITJES…

Natuurlijk lag Paul vandaag een beetje laat op bed. Al die inktvisjes schoonmaken met Julia… Het was een leuk werkje samen. Julia wist later op de dag precies te vertellen hoe dat zo’n beestje in elkaar zit en wat eetbaar is en wat niet lekker is. De inkt is geweldig spannend spul, sssppeltttz… Ik wacht nu even tot Paul de finale van het darten heeft gekeken. Zelf ben ik niet zo goed met die pijltjes, ik snap er niets van, alleen dat het spannend is. In de namiddag heb ik al een stoofpotje van rundvlees gemaakt, dat suddert rustig door. Maar ik was net spruitjes aan het koken toen Paul toch even die finale wilde zien. Er is niets zo erg als te gare spruitjes… Oplossing voor plotselinge toestanden tijdens het spruitjes koken; Gewoon de spruitjes beetgaar koken, afgieten en onder ijskoud water afspoelen. (liefst in een bak met wat klontjes ijs). Als je dan gaat eten een flinke klont boter in een pannetje doen. Een paar gehakte walnoten en een paar plakjes gerookte ham of spek in reepjes snijden bij de boter voegen, de spruitjes erdoor schudden en heel even verwarmen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *