ERWTENSOEP VOOR VEELGEBRUIKERS…

We maken vandaag een pannetje soep op het Ministerie. Erwtensoep voor het onthullingsfeestje van de jongste bediende. Hij geeft morgen een feestje op een afgelegen bouwplaats in een, nog lang niet af huis. Dat zal koud zijn! Ze hebben wel twee verwarmingspaddestoelen te leen gekregen. Van onze vaste leenbuur voor stoelen, tafels, warmhoudbakken, ijsklonten enzovoorts: Café Alleman (ofwel een goede buur is beter dan een verre vriend). Om beter gewapend te zijn tegen de kou: Erwtensoep! Voor de statistieken.

Recept voor 15 liter erwtensoep: een groooote pan (ergens even lenen), 2500 gram spliterwten, 3 grote winterwortelen, 1 hele grote knolselderij, 1 1/2 kilo prei, 3 grote uien, 4 tenen knoflook, 1250 gram hamvlees, 500 gram ribbetjes, 3 rookworsten, 4 eetlepels zout, 1 theelepel peper, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (met veel gedroogde pepertjes), 10 liter water.

Alle groenten fijnsnijden. De erwten, het vlees in de pan doen, aan de kook brengen en blijven roeren. Af en toe proeven, misschien minder zout of meer… Blijven roeren… De soep is klaar als het vlees helemaal gaar is. Het vlees in kleine stukjes snijden. De vette drelletjes eruit halen en apart houden voor de liefhebbers. De rookworst in plakken toevoegen, en de soep koud zetten tot morgen. We serveren de soep met roggenbrood met boter en katenspek en verder is er véél bier en wijn om warm te blijven. De soep is, op de erwten na, biologisch!!!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *