Kip in Chinese bonensaus…

 Na het nieuwe Nationaal dictee weet ik het echt niet meer, hoe moet ik nu nog Chinese bonensaus schrijven??? Ik ga maar zo’n beetje op mijn eigen manier door, sorry voor de taaltpuristen. Ik kan het niet beter, of wil het niet beter!!! Vandaag wel weer erg laat gegeten. Er was een kerstborrel op mijn werk. Vanaf 15.00 uur. Jammer, mijn collega’s en ik zelf ook, moesten werken tot 16.30 uur. Kom je op zo’n borrel met allemaal beschonken mensen. Niet je dát! Daarna met kerstpakket naar huis en meteen bezoek van het Kind, enzovoorts, enzovoorts. Toch nog heel lekker gegeten vandaag; kipdrumsticks (van Sumiran boerderij) Even aangebraden, een teentje knoflook en een fijngesnipperde ui toegevoegd. Daarna een halve rode en een halve groene paprika in kleine stukjes erbij. En dan 1 eetlepel Chinese zwartebonensaus en een beetje sojasaus. Je krijgt nu vanzelf een mooie donkere saus. We aten er rijst bij en gestoofde kool.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *