Voorbereidingen kerstdiner 2005…

 

Vandaag maar eens een begin gemaakt met de voorbereidingen voor het kerstdiner. Ook dit jaar eten we weer met de hele “familie”, ongeveer 20 personen. Het is altijd een hele klus om te bedenken wat iedereen lust, juist niet lust, wat het beste bij elkaar past, of de onkosten redelijk zijn, of de kinderen iets anders krijgen. En, het moet natuurlijk ook nog te maken zijn in een gewone keuken. Het middagprogramma is al klaar, daar zorgen anderen voor. Het diner zal ongeveer om 6 uur beginnen, niet te laat in verband met de kinderen. Ik probeer altijd het grootste gedeelte van het diner klaar te hebben voor we naar de middagactiviteit vertrekken. We zorgen met z’n allen dat de tafels gedekt zijn, en gaan dan lekker uitwaaien. Het hoofdgerecht staat al vast; Lambout uit de oven, met gekonfijte teentjes knoflook, dit jaar met een rode wijnsaus. Voor het eerste voorgerecht denk ik een visterrine te maken van een laagje zalm, kabeljauw en groene kruiden. (verrijkt met room en eierdooiers) Maar welke wijn zullen we er bij drinken???

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *