Konijn met een Spaans tintje…

19 dec. 2010

Er liggen deze weken de meest heerlijke dingen in de winkels. Een overvloed aan prachtige wijnen, mooi wild, bijzondere vruchten en verleidelijke snoeperijen. Het is moeilijk om een keuze te maken. Ik kocht gisteren een Nederlands konijn bij de poelier en besloot er een Spaans tintje aan te geven.

spaans konijn

  • Voor vier personen:
  • een tam konijn (vraag de poelier of hij het in stukken wil delen)
  • bloem
  • olijfolie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • een flinke pluk tijm (liefst bergtijm)
  • 3 tomaten in parten gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • peper en zout

Wrijf het vlees in met peper en zout en bestuif het licht met wat bloem. Verwarm de olijfolie en bak daarin de konijndelen snel rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en bak ze even mee. Doe de tomatenstukjes erbij en bak ze ook even mee. Blus dan af met de witte wijn, voeg paprikapoeder, chilipoeder en tijm toe en laat het vlees ongeveer 1 1/2 uur zachtjes stoven. Geef er pasta bij en een salade vooraf.

Kopje espresso toe.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *