Masi Campfiorin Ripasso 2006…

21 dec. 2010

wijn

Het is beter om meteen aan te tekenen wie de gulle gever is. In deze tijd waarin er met regelmaat één of meerdere flessen op het Ministerie worden bezorgd raken we anders beslist de tel kwijt. En het staat zo beroerd wanneer je in een later stadium de gulle gever nog eens wilt bedanken en iets aardigs wilt zeggen over zijn gulle gift, en dan blijkt dat je gift en gever hebt verward met een ander.

In het geval van deze wijn hadden we geen aantekening gemaakt. Maar dat was ook niet nodig, we onthielden het zo wel. Ellen kreeg de wijn ten geschenke van Marleen en de Jongste Bediende. Volgens de info van de wijnboer hadden we de fles nog best 10 jaar in ons keldertje kunnen bewaren, maar vandeweek hebben we hem open gemaakt.

Masi Campofiorin Ripasso 2006, zo noemt men de wijn voluit. Land van herkomst is Italië, en de streek heet Veneto. Masi is ook de naam van de producent. Sinds veertig jaar wordt er op zijn bedrijf wijn gemaakt. Een combinatie van modene techniek gepaard aan de traditionele specialiteit van de streek, een vorm van dubbel fermenteren. De verwerkte druiven komen uit de streek: Corvina Veronese.

En ja hoor, daar gaat-ie, zit ik wéér een lofzang te trompetteren…

Mooi van kleur is die wijn. Hij flonkert prachtig in de kerstlichtjes. En geuren doet-ie als de beste: bessen, pruimen en kersen. En een beetje oud paard. De smaak is vol, stevig en toch fluwelig zacht. Je proeft kersen en ander zwart fruit. De afdronk duurt lang genoeg en is wat notig.

Wij dronken de wijn bij hazenpeper, en dat was keurig. Maar het mooist was-ie bij de goede stokoude Goudse kaas.

Gulle gevers bedankt…

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *