SCHELVISFILET IN TOMATEN-ROOMSAUS…

Vanavond hebben we schelvis gegeten uit de oven. Ik koop vis altijd op de markt en vries die dan in. Hier in het dorp is wel verse vis te krijgen, maar héél duur, niet zo vers en erg beperkt in keuze. Dan maar liever vers in de diepvries. Vandaag gefileerde schelvis of zoals de Engelsen zeggen Haddock. Je kunt voor dit recept ook andere soorten vis gebruiken, bv pollock of kabeljauw.
Vier 4 personen 600 gram gefileerde vis, 1 ui, 1/4 liter slagroom, 1 eetlepel, tomatenpuree, zout, peper, peterselie, selderij (fijngehakt), klontje boter, De boter in een steelpan smelten, de ui in ringen snijden en even uitzweten in de boter. De room toevoegen en de tomatenpuree erdoor mengen. Laat deze saus afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de visfilets (bestrooid met zout, peper,selderij en peterselie) in een ovenschaal, giet de saus erover en zet de schotel zo ongeveer 20 minuten in de oven.

Wij aten er aardappelpuree bij en een frisse salade. Wij dronken een Pinot Blanc Elzas. Kaas toe, mag wel even vermeld worden, we kochten vorige week in België Maaseiker kaas. Een halfzachte, type abdijkaas. Werkelijk heel lekker kaasje. Jammer is nu op. en daarna koffie.

©  ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *