DORADE PROVENCALE…

Het is nog steeds zo’n mooi weer dat alle gedachten aan stoofpotten en Hollandse kost verdwijnen. Vandaag dus echt de zomer in het hoofd, (ik heb een flink stuk gelopen met Max) daarna wil je geen zuurkool, maar vakantie. Compromis vandaag: Dorade uit de Provence, met spinazie en gebakken aardappeltjes. 

 

Maak de Dorade schoon en verwijder de grootste schubben. Het beste hulpmiddel daarbij is een Jacobsschelp. (nooit meer weggooien die schelpen) Als je werkt zoals op de foto, vliegen ook niet al die schubben door de keuken, maar worden keurig in de schelp opgevangen. Verwarm de gril (van de oven) voor op 200 graden. Bestrijk een plaat met olie en leg daarop; schijfjes ui, plakjes tomaat, takjes rozemarijn, beetje knoflook en schijfjes citroen. Bestrijk de Dorade met wat olie en citroensap. Leg de schoongemaakte en ontschubde vis op de bakplaat of schaal en zet deze ongeveer 20 minuten in de oven. Smelt in een kleine bakpan een flinke hoeveelheid olijfolie of roomboter. Haal de vis uit de oven en braad de boter bruin. Voeg er dan 2 flinke eetlepels kappertjes, en laat even bruisen.
Haal de vis uit de oven en giet een paar lepels van de boter/kappertjes saus over de vis. Wij aten er spinazie bij en voor mij, gebakken aardappeltjes.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *