ROG IN BRUINE BOTER…

Vandaag geen uitgebreid verslag, dat is meer voor het weekend als ik niet hoef te werken. Zo gaat dat ook met de maaltijden, moet snel makkelijk maar toch ook lekker. Vandaag aten we rog in bruine boter met kappertjes. Daarbij spinazie en gebakken aardappelen. Kaas toe en espresso. Ik was van plan een mooie foto te maken van de rog, maar foto’s van eten is een vak apart. Dat lukt me niet altijd. Wel even over de rog; je ziet bijna nooit een hele rog bij de vishandelaar. Alleen de vleugels worden gegeten. Eigenlijk ideale vis voor kinderen en gratenhaters. Het geraamte is samengesteld uit kraakbeenachtig materiaal. Pocheren is de meest geĆ«igende manier om deze vis klaar te maken. Heel simpel in een bouillon, of zelfs gewoon water met ui, selderij, zout, peper, scheutje witte wijn, enz.. Ongeveer 10 minuten pocheren (afhankelijk van de grootte) dan op een schaal of bordje leggen. Boter (roomboter, en niets anders) in een lage sauspan laten bruinen, op het laatste moment twee eetlepels kappertjes erbij en even omscheppen. Deze boter over de rog gieten, en meteen opdienen. (bruisende kappertjesboter noemen onze Zuiderburen dit) Wie een uitgebreider recept wil, stel je vraag bij de reacties, en ik zal proberen ze te beantwoorden.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *