Lamsvlees uit Estramadura…

1 kilo lamsvlees (van de bout) in dobbelstenen gesneden, 2 eetlepels olijfolie, ongeveer 2,5 dl bouillon, een glas rode wijn (uit Estramadura), 2 uien, 4 tenen knoflook, 3 grote tomaten, 1 paprika, 4 stengels bleekselderij, een blikje artisjokkenharten (de groenten in grote stukken snijden). Een groot laurierblad, een takje rozemarijn, een koffielepel paprikapoeder, een bosje fijngehakte (platte) peterselie, zout en peper (wie van pittig houdt 4 gedroogde pepertjes).

Verwarm de olie en braad het vlees, onder veel roeren, rondom bruin. Voeg ui, knoflook en pepertjes toe. Dan paprika, tomaat, bleekselderij, en de kruiden toevoegen en even goed omroeren. De wijn erbij en even warm laten worden, de bouillon idem, en alles op een zacht pitje, ongeveer één uur laten stoven. Voeg op het laatst de artisjokken toe en een handvol gehakte peterselie. Een mooie, saushoudende pasta, is hier prima bij Voor wie koolhydraten eet mogen er ook nog aardappels in de stoofpot. Voeg na een half uur 500 gram (vastkokende) aardappelen (in blokjes gesneden) toe en laat ze meestoven tot alles gaar is. Opdienen met wat brood en salade. en natuurlijk op zijn minst één glas wijn (uit Estramadura). Eet smakelijk.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *