HEEL GEWOON, MAAR EEN BIJZONDERE MIDDAG…

Vanavond heel gewoon, en toch heel lekker gegeten; Speklapjes met een grote Griekse koolsalade.

Ik ga niet nog eens over de varkens vertellen, maar het vlees was prima. Wat vooral opvalt is dat er geen vocht loskomt als je het bakt. Speklappen van een minder varken drijven de pan uit.
De koolsalade, van witte kool, simpel met ui selder paprika. Aangemaakt met een flinke scheut olijfolie citroensap peper en zout. Glaasje wijn erbij en kaas toe.
En natuurlijk espresso.

Ik moet bekennen dat ik ook niet zoveel honger had. Ik werd vanmiddag uitgenodigd om te gaan lunchen met onze dochter. Ze had, tijdelijk, geld teveel en trakteerde op een uitgebreide maaltijd op ons plaatselijke mooiste terras. Het is nog steeds zo’n prachtig weer dat we buiten kunnen eten.
Hendrikje wil geen broodje, maar een biefstuk, dan doe ik maar gezellig mee.
We aten tournedos met pepersaus, en kalfsentrecôte met geconfijte uitjes. Erbij verschillende groenten; sugarsnaps, bleekselderij, worteltjes, stukje aardappeltaart enz. Hendrikje wilde ook nog een toetje, grand desert de Keizer, maar dat viel tegen. Voor mij espresso toe.
Tja, wat moet je hiervan zeggen, prijs/kwaliteit verhouding klopt wel. Maar het is toch een hoop geld voor niets bijzonders.
Echt Nederland, we leren het hier noooit.
Als ik bedenkt dat we in Frankrijk, zomaar onderweg, een prima 3 gangenmenu voorgeschoteld kregen voor € 11,- per persoon!!!
Maar niet zeuren we hebben lekker gegeten en gekletst, het was een gezellige middag. Dank je wel Hendrikje. Volgende keer ben ik weer aan de beurt.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *