Portugese sardines…

aan tafel
Vanmorgen naar de markt geweest. Ik koop daar meestal groenten fruit en vis voor een paar dagen.

Vandaag waren er prachtige sardines, mooi vers. Op de markt zijn er op dit moment veel soorten groenten. Veel meer dan in de supermarkt. Als we meneer AH moeten volgen eten we alleen boontjes en brocoli. Ze hadden bv postelein, dat zie je in de winkel nooit meer. Morgen postelein.

Zaterdag altijd eten we altijd laat, dus sardines is een goed idee, dat gaat snel.
Voor 2 personen 1 kilo sardines [moet je wel zelf even schoonmaken
Erbij tomaten [olijfolie in de pan fijngesneden knoflook even laten smoren, 3 grote vleestomaten in kleine stukjes, een flinke greep fijngehakte basilicum, peper en zout even zachtjes laten stoven]
Ik wilde sardines buiten op de gril klaarmaken, maar het begon te regenen en onweren. Dus heb ik ze binnen gefrituurd in de olijfolie, in een grote, platte, ijzeren pan.

Ze zijn klaar als ze goudbruin zijn, een paar minuutjes.
Intussen een paar, vastkokende, aardappelen gaar gekookt. De aardappelen afgieten en in een schaal doen. Een forse scheut olijfolie even verwarmen met een fijngesnipperde ui en fijngehakte kruiden [peterselie selderij en basilicum]. Giet dit mengsel over de aardappelen.
Een frisse salade van gewone kropsla, en je hebt een snelle, gezonde, maar vooral smakelijke maaltijd.
Espresso toe.

Je zult op dit log niet vaak toetjes vinden. Ik houd niet van zoet na het eten, en Paul eet geen koolhydraten, dus geen suiker.
Wij eten dus meestal een stukje kaas toe of fruit.
Maar altijd sterke, heel sterke, koffie. En soms een stukje heel sterke chocolade. Lindt exelence 85 % cacao…

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *