Eten aan zee…

21 augustus 010

Nu leek het even alsof er gisteren niets geschreven is op dit weblog, maar Paul had een heel aardig stukje geschreven over “andere genoegens” op onze vakantie. Helaas door een stomme fout veegde ik het stukje per abuis weg. Sorry Paul, ik hoop dat je op kunt brengen nog één keer over die geweldige vonst te schrijven?
Ik was gisteren op stap met het personeel van onze Pabo, ons jaarlijkse schoolreisje zoals wij dat noemen. Wij beginnen het jaar altijd meteen met een feestje. Telkens georganiseerd door een andere groep collega’s. Het is dan tot het laatste moment een verrassing waar we uitkomen en wat we gaan doen. Dit jaar vertrokken we in de stromende regen uit Eindhoven en kwamen aan op de plaats van bestemming, het strand van Hoek van Holland, onder een stralend zonnetje. Er waren allerlei activiteiten; vliegeren, een strandwandeling, volleybalwedstrijden, zandkastelen bouwen enzovoorts.
Een van de hoogtpunten was voor velen het raften (schrijf ik dat goed?) met een rubberboot tegen de golven in roeien.21 augustus 042

Na al deze min of meer vermoeiende activiteiten zouden we gaan barbequen. Helaas sloeg op dat moment het weer om en werd gewoon koken of roosteren niet meer mogelijk. Alleen de kok bleef op zijn post. Ondanks een vreselijke onweersbui met stortregen kregen we een smakelijk buffet voorgezet.
Een gezellige dag, we hebben allemaal fijn bijgekletst.
Een goed voorbeeld voor anderen om zo het schooljaar te beginnen?!
Vanmorgen begon de eerste dag met een welkomswoord van de directeur en een indrukwekkend, ontroerend, verslag van de reis naar een Japanse school, van collega Marcel van Herpen.
Fijn om zo weer te kunnen gaan werken na deze lange vakantie.
© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *