Gegratineerde aardappeltjes…

25 augustus 010
We hadden gisteren lekker vroeg gegeten en ik wilde net aan mijn stukje beginnen toen er bezoek kwam, en nog meer bezoek… En van stukjes schrijven kwam dus niets meer.
Het eten was er niet minder lekker om, dus de recepten dan vandaag maar.
We aten gegratineerde aardappeltjes.
Aardappelen koken tot ze nèt gaar zijn en in stukjes snijden.
Schik de stukjes aardappel in een ovenschaaltje en overgiet ze met room. Strooi er wat gehakte platte peterselie over en leg er dan plakjes kaas op, de aardappel moeten helemaal bedekt zijn met kaas. Ik gebruikte gisteren het laatste stukje Citeaux kaas, helaas is die hier nergens te koop, maar een goed alternatief is Munster of een Trapistenkaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven. Ongeveer 10 minuten op 175 graden, tot de kaas gesmolten is en met de room vermengd.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *