Bourgondische weekende, en wéér en nieuwe koffiepot!..

1 sept 002
Het was even stil op dit weblog, niet omdat we wéér op vakantie waren of omdat we geen inspiratie hadden om te schrijven, maar gewoon omdat we het zo druk hadden met eten en drinken dat het er niet van kwam om van alles verslag te doen. Nu dus maar even een inhaalactie!
Vrijdag moesten we winkelen. Wij vinden dat niet leuk maar soms moeten schoenen, broeken, truien gekocht worden. We besloten naar het outletcentrum in Roermond te gaan, voor sommige mensen het toppunt van een gezelllig uitje, wij vonden het verschrikkelijk. Maar we hebben gevonden wat we zochten en het was inderdaad niet duur. Alles wat je maar kunt bedenken is daar te koop behalve een lekker broodje of een goede lunch! We hoorden winkelende Duitse mensen ook al klagen dat er alleen Mac burgers en karton pizza’s te krijgen waren. We besloten de winst van dit winkelen meteen maar om te zetten in een goede lunch in een Duits restaurant. Even over de grens belanden we in het plaatsje Brüggen. Een aardig Duits plaatsje met een burgt en veel restaurants voor de bezoekende toeristen. We streken neer op het terras van de watermolen en aten een prima maaltijd met Sauerbraten voor Paul en varkenslende met uien en kaas voor mij. Een glas witte wijn erbij en onze dag was prima!
Gisteren zijn we op ziekenbezoek geweest in Rotterdam. s’avonds zouden Jan en Ans komen, gezellig een avondje bijpraten. Ik besloot om dan maar eens zelf de Elzasser Flammenküche te maken. Soms lopen dingen anders dan je denkt, we waren net thuis uit Rotterdam of de eerste bezoekers huppelden het Ministerie binnen; Eupotours mét kids én hond. Zij brachten dit schattige espressopotje mee, een mooie aanvulling op onze verzameling, dit is het 36 ste exemplaar! Dank jullie wel!

Direkt na het bezoek van Eupotours kwam de Keizer van Monera, gevolgd door Het Kind, Ans, Hijn, de Jongste Bediende en zijn Vrouw, Jan, Ans, Bram en Maja. Geen tijd dus om verhaaltjes te schrijven. Het deeg voor de flammenküche was gelukkig al klaar en ik bedacht dat het dan maar een Bourgondische avond moest worden. Met véél Flammenküche, het recept schrijf ik in een volgend logje.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *