Gerookte zalm en sla, pasta met bijna niets…

4 september 002
Vanavond een snelle maaltijd. Een salade met gerookte zalm: beetje olijfolie erover, sprietsje citroensap, wat peper, wat zeezout, een hardgekookt eitje, schijnfje citroen… En je hebt een vorstelijk voorgerecht. Koop wel goede zalm, liefst biologisch geteeld, beter voor de zalm, maar ook veel beter van smaak!

4 september 006

Daarna Paul’s lievelingsgerecht: pasta met bijna niets. Kook goede spaghetti al dente, bijna beetgaar.

Bak in een flinke scheut goede olijfolie vijf gedroogde rode kleine pepertjes zachtjes aan. Voeg er dan 75 gram gerookt spek of pancetta bij en bak dat zachtjes uit. Voeg er dan twee grote fijngehakte tenen knoflook (de knoflook mag niet bruin worden!) bij en sudder even mee.

Giet de pasta af en voeg bij het spek/knoflookmengsel. Strooi er met ruime hand gehakte peterselie en basilicum over. Vérs geraspte Parmezaanse kaas mag ook nog.

Tip. Probeer de pepertjes aan de zijkant van de pan te houden. Paul eet ze altijd allemaal op maar niet iedereen kan deze superhete pepertjes verdragen. Gooi ze daarom ook niet zomaar in de pan, maar tel hoeveel je gebruikt!!!

Overigens ben ik het helemaal met Nicoletta van: Cucina del sole eens; zonder zout kun je geen pasta koken! Lees ook haar log over zout en pasta!

© ellen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *