Kip in dragon-roomsaus…

15 september 013
Het is hier al dagen rommelig druk. We eten op vreemde tijden, krijgen veel bezoek, ontmoeten oude bekenden enzovoorts. Kortom enige regelmaat is ver te zoeken. Vanmiddag tomatensoep gemaakt, dat was maar goed ook want daarna kwam er een ware explosie aan bezoek. Gelukkig was er toch nog een moment van rust de WBW te proeven en er iets bij te eten.
Tijdens het koken hebben ook de Keizer van Monera en de Jongste Bediende de beide wijnen geproefd en beoordeeld. Daarover in een volgend log meer. Nu eerst het eten;
We aten kip, het onderste deel van de poot, drumsticks heet dat. Van de Sumirankippen natuurlijk.
Bak de kippenpootjes in wat boter aan. Voeg een fijngehakt uitje en een teenje knoflook, ook fijngehakt toe. Smoor alles lichtbruin. Blus af met een glas witte wijn. Ik gebruikte vandaag de WBW van Michel Schneider, een Pinot blanc.
Laat dit licht inkoken en voeg dan een eetlepel fijngehakte verse dragon toe. Roer goed om en voeg er 1/4 room bij. Laat de kip zo in ongeveer 45 minuten gaar worden. (tijd is moeilijk te zeggen, deze biologische kip heeft langer geleefd en moet ook wat langer garen dan industriële kip).
Leg de kip op een schaal en maak de saus af met wat beurre manié. (mijn saus was iets te gebonden, ik heb er wat vocht bijgedaan, een schepje van de tomatensoep)
Maak op smaak met peper en zeezout en wat gehakte platte peterselie.
Wij aten er pasta bij.
Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *