Kip met eekhoorntjesbrood…

31 oktober 003
Nog één keer verse paddestoelen op het menu.
De temperatuur daalt en wie weet wat voor weer het morgen is. Ik denk dat we nu de laatste paddestoelen van dit jaar geplukt hebben. Wat er nu nog komt gaan we drogen voor de winter!
Vandaag nog één keer luxe eten; eekhoorntjesbrood met kip voor 2 personen;
4 drumsticks (wel van een biologische kip natuurlijk, die andere smaken naar niks, enz)
4 kleine paddestoelen, of andere boleten, of 8 á 10 kastanjechampignons
2 lepel olijfolie
1 ui, 1 teentje knoflook fijngehakt
1/2 kop kippenbouillon
wat gedroogde oregano.

De kip rondom bruinbakken in de olie. De ui en knoflook toevoegen en even meebakken. Dan de oregano, peper en zout erbij doen en de bouillon. (eventueel een scheutje witte wijn)
Laat het geheel zo minstens 30 minuten sudderen. (biokip moet langer opstaan!)

Wij aten er gegratineerde aardappeltjes bij en tomaatjes uit de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *