Stoofschotel van lamsvlees met saffraanrijst…

25 november 2006 007
Gisteren aten we een Joods – Irakees gerecht gebaseerd op een recept uit het kookboek van Claudia Roden.
Voor vier personen;
1 kilo lamsvlees in stukken gesneden
olijfolie
2 grote uien en 3 teentjes knoflook, grof gehakt
bouillon
1 wortel, 2 tomaten in stukjes gesneden
5 gedroogde Chilipepertjes en een verse rode peper (wie niet zo van pittig houdt kan alleen de verse peper gebruiken)
1 theelepel kaneel, 1 theelepel koriander, 4 kruidnagelen.
3 grote aardappelen geschild en in blokjes gesneden
1 bosje verse koriander
Smoor de uien en knoflook even, voeg het vlees toe en braad de stukjes lam rondom bruin.
Voeg dan de wortel en tomaat erbij en de kruiden.
Dan flink wat bouillon erbij, het vlees moet helemaal bedekt zijn. Laat het zo ongeveer 1 1/2 tot 2 uur stoven. Voeg dan de aardappelblokjes toe en laat alles nog 20 minuten stoven tot de aardappelen gaar zijn. Doe er eventueel nog meer bouillon bij, de bedoeling is dat het vlees in veel saus gaart.
Strooi er voor het opdienen versgehakte koriander over.
Eet er rijst bij of brood. Wij aten er saffraanijst bij.
25 november 2006 003
Gebruik daarvoor gewone Basmatirijst en doe er vier kleine draadjes saffraan bij. Op de gewone manier koken tot de rijst gaar is. Ik roer er dan nog een klontje boter door om het extra lekker te maken. De saffraan geeft een mooie zachtgele kleur en geurt heerlijk. Heel geschikt bij dit soort pittige stoofschotels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *