Bonensoep…

27 november 2006 002
Vandaag simpele restverwerking; maaltijdsoep! Er waren nog ogenboontjes over, er was ook nog wat rijst en ik maakte gisteren al een pan bouillon van 500 gram ossenstaart.
een mooie basis voor een winterse maaltijdsoep.
1/2 winterwortel in stukjes gesneden
1 bosje lente ui
wat plakjes chorizzo
flink veel gehakte selderij en platte peterselie.
Het rundvlees van de botjes gehaald en de bouillon ontvet (twee kluifjes voor hond Max)
Dan de bouillon aan de kook gebracht en de wortel erbij gedaan. De wortel even laten garen en vervolgens alle andere ingrediƫnten toegevoegd.
We aten er een lekker vers broodje bij en een stukje kaas toe.
En espresso.

Met dit soort restjes kun je allerlei soorten soep maken; er kan ook tomaat, paprika, of helemaal anders, kerrie bij gedaan worden. Belangrijk is dat je goede bouillon hebt en zelfgekookte boontjes.

De rest van de bouillon gaat in kleine porties verdeeld, in de vriezer. Van ossenstraart krijg je mooie gelerende bouillon die, mits goed onvet, heel geschikt is om sauzen mee te maken. Een klein beetje moeite en niet te vergelijken met een blokje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *