Spaanse kabeljauw…

kabeljauw1

Vandaag hebben we niet veel tijd, er moet administratief werk gedaan worden, ik moet nog wat vragen bedenken voor de workshop die ik deze week ga geven, en verder moeten ook de sociale contacten nodig bijgehouden worden; een snelle maaltijd dus!
Kabeljauw (uit IJsland) met een Spaans tintje.

Voor vier personen;
600 tot 750 gram kabeljauw
1/2 eetlepel olijfolie
4 tomaten in parten gesneden
50 gram gerookt spek of gerookte ham in kleine blokjes gesneden
50 gram chorizzoworst in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, geplet en gehakt
1/2 glas witte wijn
versgemalen peper, eventueel zout (hoeft niet, spek en worst zijn al gezouten!!)
versgehakte koriander.
Neem een mooie ovenschaal en druppel er wat van de olie in.
Schik de vis, de tomaten en de kruiden in de schaal. Bestrooi met peper en koriander en giet er de witte wijn over.
Druppel nog wat olijfolie over het geheel en zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Wij aten er vandaag groene tagliatelle bij en een salade.
Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *