Borstplaat…

3 december 2006 016
Het regent dat het giet hier buiten, mooi weer om wat te knutselen in de keuken. Ik zag vanmorgen op een video hoe je gnocchi kunt maken en besloot alvast aardappelen te koken. Straks de gnocci.
Terwijl de aardappelen koken kan ik net zo goed iets lekkers maken; borstplaat.
Ik had vanmorgen teveel koffie gezet, dus borstplaat met koffiesmaak.
150 gram fijne suiker
2 eetlepels hele sterke koffie
2 eetlepels room
Gebruik een steelpan met een dikke bodem. doe alle ingrediƫnten in de pan en verwarm op een heel laag vuur tot alle suiker gesmolten is.
Zet het vuur dan iets hoger en laat de suikermassa inkoken. In ongeveer 8 minuten is de massa genoeg ingekookt. Haal de pan dan van het vuur en roer nog even snel met een houten lepel tot de lucht eruit is. Giet de suikermassa dan in de vormpjes. Als je geen lossende vormpjes hebt kun je ook open koekvormpjes gebruiken, het is dan alleen wat lastiger om het snoep eruit te krijgen.

Een variant; gebruik in plaats van koffie twee lepels cacao, voeg dan een lepel melk toe. Hoe zachter je de suiker laat smelten hoe brosser de borstplaat, smelt op je tong.

Tip om het pannetje weer schoon te krijgen; gewoon een beker melk erin gieten, de baksels even oplossen en je hebt heerlijke chocolademelk!

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *