Gnocchi met boter en salie…

3 december 2006 021
Op het weblog van Nicoletta La Cusina del sole het nieuwste snufje in foodlogs; de kookvideo! In haar eerste video laat ze samen met Aldo van Dining and wining zien hoe je zelf gnocchi kunt maken. Ik kreeg er meteen zin in. De door Nicoletta aangegeven hoeveelheden zijn voor een flinke familie dus heb ik voor ons tweeen maar wat minder genomen van alles.
Ik gebruikte 700 gram kruimige, biologische aardappelen. Die heb ik even afgeboend en toen in de schil gaargekookt.
De schilletjes eraf gepeld en de aardappelen vervolgens door de pureeknijper gedaan.
Ik gebruikte 150 gram bloem en een kleine eidooier, wat zout en peper. Dat heb ik allemaal goed doorgekneed en er toen gnocchi van gevormd.
Op de video gebruikt Nicoletta een mooi plankje om de ribbeltjes in de gnocchi te duwen, zo’n ding heb ik niet dus heb ik met een vork de ribbeltjes gemaakt.
Intussen zette ik een pan water op om de gnocchi in te koken. In een ander pannetje maakte ik saus van een flinke klont boter en een handvol salieblaadjes. Ik kookte de gnocchi voorzichtig in kokend water (als ze bovendrijven zijn ze gaar) en legde ze op een bord. Snel de salieboter overover gegoten en klaar!
Ik heb nog erg veel gnocchi over ik denk dat ik maar probeer ze in de diepvries te bewaren.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *