Reepjes kalfsvlees met kaas…

kalfsvlees 006
Gisteren kwam het er niet meer van om nog iets op te schrijven over het eten maar omdat het een snel en toch heel smakelijk gerecht was wil ik het jullie niet onthouden.
Reepjes kalfvlees met kaas en room. Het is een Zwitsers gerecht en heeft ook een mooie Zwitserse naam maar die ben ik vergeten.
Het originele recept weet ik ook niet meer, dit is dus een variant op…
Ik maakte het gisteren zo.
Voor vier personen;
4 kalfsschnitsels, in fijne reepjes gesneden
bloem
1 lepel boter
1/2 kopje bouillon (kalf of kip)
1/2 glas witte wijn
1 ui en 1 teentje knoflook fijngesneden, een paar reepjes spek
wat gedroogde oregano, vers gehakte basilicum
scheutje room
100 gram oude Goudse of Gruyère in blokjes
De kalfsreepjes even door de bloem schudden zodat ze net aan bedekt zijn.
Ui, knoflook en het spek uitzweten in de boter. De reepjes vlees erbij doen en snel meebakken. De verwarmde bouillon en de wijn erbij doen en de oregano. Op smaak brengen met peper en weinig zout.
Een scheutje room toevoegen en vlak voor het opdienen de blokjes kaas.
De kaas moet nog niet helemaal gesmolten zijn.
Dit heerlijke gerecht is in krap 15 minuten klaar! We aten er rijst en broccoli.
En espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *