Canneloni…

10 december .2  2006 010

Op speciaal verzoek van Paul vandaag nog één keer pasta, hij wil een tijdje zonder koolhydraten eten.
Maar vandaag nog even feestelijk na de gezellige receptie.

Canneloni voor vier personen;
De vulling;
3 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
1 lepel olijfolie
1 lepel gehakte spekjes
300 gram gehakt
2 gedroogde chilipepers
200 gram spinazie (deelblokjes uit de diepvries kan ook)
3 eetlepels tomatenpulp
100 gram ricotta
peper en zout.
De knoflook, de pepertjes en het spek in de olie even uitzweten en het gehakt erbij voegen. Alles goed losbakken. Dan de spinazie erbij en de tomatenpulp. Laat de vulling zo even doorgaren, zet de vulling dan van het vuur.
10 december .2  2006 004
Maak een bechamelsaus van 1 eetlepel boter, 1 1/2 eetlepel bloem en melk
De saus moet mooi dik zijn maar nog vloeibaar. Laat de bechamel ook even doorgaren en zet apart.

Kook de canneloni al dente en giet ze af.
Giet in een ovenschaal een laagje van de bechamelsaus
Vul nu snel de canneloni met het vlees/spinaziemengsel en leg ze op de bechamelsaus.
Leg zo de hele schaal vol.
Giet bij het restant van de bechamelsaus nog 3 eetlepels tomatenpulp en verwarm dat even.
Giet deze saus over de gevulde canneloni.
Strooi er dan nog 150 gram geraspte Parmezaanse kaas over en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Ongeveer 20 minuten tot de bovenkant mooi goudkleurig ziet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *