Sammich…

 

Ellen houdt er niet van om plaatjes te pikken van internet, maar soms kom ik dingen tegen die ik eenvoudigweg niet voorbij kan laten gaan.

De foto toont een reclamezuil van een handelaar in wild en vis in de Canadese stad Saskatoon. Ik vond hem als kopfoto van een culi-log genaamd INTERNATIONAL BROTHERHOOD OF SAMMICHMEN. Waar ging dat nou weer over?

The Urban Dictionary geeft een aantal verklaringen voor het woord Sammich. Het komt er op neer dat je van een Sammich spreekt wanneer het gaat om een extreem lekkere, goede of bijzondere sandwich. Dus: “Subway sells sandwiches, but I’d rather go home and make a sammich.”

Niet iedereen is geporteerd van dit taalgegoochel. Iemand reageerde op één van de lemma’s in de Urban Dictionary met: “What school of Ebonics did this ignorant idiot go to, he can’t even say the word sandwich, it comes out sammich!”

© paul

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *