Het diner…

26 december 2006 004
Verslag van het kerstdiner, dit jaar helaas geen mooie menukaart dus schrijf ik het allemaal maar gewoon op. Er zijn ook niet veel foto’s van het eten, daar was het gewoon te druk voor. De foto van het dessert heb ik gisterenmiddag gemaakt, daarna kwam het er niet meer van.
Maar het was gezellig, reuze gezellig. Het eten was prima gelukt, iedereen vond het lekker, dus kan ik tevreden zijn.
We aten; een amuse, paprika/tomaatmousse
Romige ragôut van rode mul en grijze garnalen met bladerdeeg sterretjes
Kippenbouillon met verse kervel
Stoofschotel van hert, haas en everzwijn met aardappelpuree, spruitjes met worst, koolraap, sperzieboontjes en appelcompote. Voor Marleen en de kinderen een kippenpootje met roomsaus
en tot slot de peertjes van de foto.
En espresso toe. Alles gelardeerd met gezang, speeches en ander geklets.

De peertjes zijn een klassieker in ons gezelschap, ik maak ze regelmatig en iedereen vind ze heerlijk. Ik heb ze zelfs een keer in Luxemburg in de tent klaargemaakt.
Voor vier personen (ongeveer, ik maak ze altijd met 20 tegelijk, dus ik moet een beetje gokken naar de hoeveelheden)
4 peren, Doyenné du Comice of Beurré Hardy
100 gram amandelspijs
een handvol gehakte walnoten
wat oranjesnippers
1 fles Moscato D’ Asti
100 gram bittere chocoladerepen, fijngehakt en au bain Marie gesmolten.
Schil de peren en boor het klokhuis er schuin uit, zo dat het steeltje eraan blijft.
Kneed de oranjesnippers en de gehakte noten door de spijs en stop dit in de holte.
Zet de peren in een pan en giet de wijn erover. Pocheer ze dan zachtjes tot ze glazig beginnen te worden.
Laat de peren afkoelen en overgiet ze dan met de chocolade.
Geef er eventueel wat geklopte room bij.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *