Entrecote met tomatensaus…

entrecote in tomatensaus

Het was even heel stil op dit weblog, we waren allebei ziek en hadden geen zin in stukjes schrijven. Natuurlijk hebben we toch wel wat gegeten in die tijd dus hier dan maar een achteraf verslag van deze dagen. Dinsdag aten we soep, dat helpt altijd als je ziek bent, veel zelfgemaakte soep!
Woensdag een entrecote, insmeren met wat olijfolie en dan snel onder de gril. We aten er een pikante tomatensaus bij;
1 blik pomedorini
een paar plakjes salami
1 fijngesneden ui
2 teentjes knoflook, ook heel fijn gesneden
1 eetlepel gedroogde oregano
10 zwarte olijven met pit
1 Spaans pepertje, fijngesneden
eventueel wat bouillon
olijfolie
De ui en knoflook in de olie zachtjes aanfruiten, de worst en het pepertje erbij doen even meebakken en dan de pomedorini, de olijven en de oregano toevoegen. Laat de saus zo zachtjes ongeveer een half uurtje indikken. Voeg eventueel wat bouillon toe, maar het moet een mooie dikke saus worden.
Gril intussen de entrecote en laat het vlees even rusten.
Snijd het vlees in reepjes en giet de saus erover.
De WBW wijn, de Goats do Roam combineerde er prima bij.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *