Spaghetti en kippenlevertjes…

21 januari 2007 015
Het gaat niet met alle Pabo’s slecht en onze directeur wilde het voltallige personeel aan het eind van het (vorig) jaar nog eens extra bedanken voor onze inzet om van onze Pabo een “beste Pabo” te maken. Heel aardig, een mooie brief en € 100,- geschenkbonnen naar keuze. Mijn keus viel meteen op boekenbonnen en ik heb er de hele kerstvakantie van genoten om te kiezen en de bonnen in te wisselen voor boeken.
Eén van de boeken die ik kocht voor de bonusbonnen was; “Een omelet en een glas wijn” van Elizabeth David. Geen nieuwe uitgave maar wel een boek waar ik nog veel in zal lezen.
Ik nam het boek mee naar Luxemburg en kwam een mooi recept tegen met kippenlevertjes en pasta. David ontdekte en at het gerecht in de jaren zestig op het Toscaanse platteland. Het leek me een prachtig gerecht. Maar sinds ik geen Nederlandse industriekip meer wil eten, eet ik dus ook geen levertjes van deze kippen. Wij eten de biologische kip van de Sumiranboerderij, maar daar zijn dan helaas wer geen levertjes te krijgen. Ik weet niet wat ze daar met de levertjes doen, toch eens navragen.
Toen we in de kerstvakantie in Luxemburg boodschappen deden in de Cactus supermarkt zag ik tot mijn genoegen kippenlevertjes van biologische kippen liggen! Ik heb ze gekocht en ingevroren en vandaag het recept van Elizabeth David gemaakt; Kippenlevertjes met pasta.
Voor vier personen;
400 gram spaghetti
100 gram kippenlevers, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
100 gram ham of coppa (ik gebruikte bacon van de Sumiranvarkens) in fijne reepjes gesneden
4 tenen knoflook, geplet in zout
1 citroen, wassen en de schil fijn raspen
200 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
zout, peper, nootmuskaat
1 1/2 dl olijfolie
1 heel ei en 4 eidooiers
Doe de olie in een wijde pan en bak hierin de levertjes, voeg de ham toe, de knoflook, zout, versgemalen peper en de schil van de citroen. Bak en blijf omscheppen. Het bakken van de levers mag hooguit 3 minuten duren anders worden ze taai.
Klop in een grote kom de eieren, voeg de kaas erbij en een snuifje nootmuskaat.
Kook intussen de spaghetti al dente en giet ze af. Er mag wat kookvocht achterblijven dan kan de pasta niet gaan plakken en blijft de pasta warm.
Haal de levertjes van het vuur en giet het ei-kaasmengsel erbij. Meng er dan snel de pasta door en schep alles goed om en om, alsof je een salade mengt.
Dien meteen op op voorverwarmde borden.

Dank aan Elizabeth David, dit was een heerlijk pastagerecht! Van harte aanbevolen!

“Een omelet en een glas wijn”
Elizabeth David
2002, Bussum
Scepter uitgeverij
ISBN 9072653130

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *